نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: شیوع بیماری در کشور عربستان برای حجاج ایرانی هیچ نگرانی را به دنبال ندارد و از سوی پزشکان ما تحت کنترل است.
حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی قاضیعسگر در حاشیه کنگره آیتالله مشگینی در گفتو گو با خبرنگار فارس در اردبیل اظهار کرد: تاکنون آنچه اتفاق افتاده مربوط به زائران نیست و ما در مکه و مدینه شاهد توسعه بیماری خطرناک و واگیردار نیستیم و بیشتر در مناطق ریاض و جده شیوع آن را شاهد هستیم.
وی خاطرنشان کرد: کاروان پزشکی ما شرایط را به شدت تحت مراقبت دارد و اگر زائری کسالت داشته باشد مراقبتهای لازم در آن منطقه انجام شده و زمانی که به کشورمان نیز برمیگردد مراقبتها انجام میشود تا مشکل حادی را شاهد نباشیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه در حال حاضر هیچ نگرانی از بابت شیوع بیماری واگیردار در عربستان متوجه زائران ما نیست، یادآور شد: این بیماری در حج امسال تاثیر نخواهد گذاشت ولی امیدواریم کشور عربستان با تسلط کامل این وضعیت را کنترل کند تا حجاج ایرانی دچار بیماریهای تنفسی نشوند هر چند که برخی از کشورهای منطقه در این زمینه آلوده شدهاند.
*سهمیه حج تمتع ما همچنان 61 هزار نفر است
حجتالاسلام قاضی عسگر گفت: طولانی شدن ثبت نام و اعزام حجاج به حج تمتع مشکلی است که در گذشته به وجود آمده و هیچ ربطی به ما ندارد.
وی تصریح کرد: در گذشته به دلیل تصمیم اشتباه حجمی از ثبت نامها انجام شده و از طرفی کشور عربستان سهمیه ما را هر ساله کاهش داده که این کاهش به دلیل وضعیت توسعهای سرزمین حج بوده است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: ما در سالهای گذشته 150 هزار نفر و در شرایط کنونی تا سقف 61 هزار زائر را میتوانیم در قالب حج تمتع اعزام کنیم که این اعزام محدود صفها را طولانی کرده در حالی که معنا ندارد این میزان ثبت نام و پشت نوبت بودن انجام شود.
آقای قاضی عسگر افزود: لزومی ندارد که مردم 30 سال در نوبت حج تمتع باشند و در عمره نیز بنده مخالف این امر بودم و به نظرم میرسد یکبار بیشتر ثبت نام نشود چرا که طولانی شدن زمان ثبت نام مشکلاتی را متوجه همه علاقهمندان کرده است.
این مسئول تاکید کرد: در آینده بنا بر ثبت نامهای جدید نداریم و بهتر است شیوه ثبت نام موقت اعمال شود تا هم از میزان فشار در جامعه کاسته شده و هم فرصتی به وجود آید تا مردم با سهولت بیشتر ثبت نام کرده و به حج تمتع اعزام شوند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت یادآور شد: بنده و رئیس سازمان حج و زیارت تلاش میکنیم تا هر میزان که امکانپذیر باشد ظرفیت اعزام زائران را افزایش دهیم تا مدت طولانی پشت نوبت ماندن در عزیمت به حج تمتع کاسته شود.
آقای قاضی عسگر در پایان گفتو گوی خود با خبرنگار فارس در اردبیل گفت: در عمره نیز به تناسب این وضعیت 12 سال متقاضیان باید در نوبت قرار گیرند در حالی که با اعزام بیشتر حجاج میتوان این ظرفیت را افزایش داد.