جمعه 10 فروردین 1403
EN

حج تمتع

مشاهده خبر

تشریح اقدامات انجام شده برای حج ۹۹ و تداوم فرآیندها با توجه به شرایط پیش رو

  • 19 فروردین 1399
  • 09:35
  • حج تمتع
  • 0 دیدگاه
  • 903 بازدید
  • Article Rating
تشریح اقدامات انجام شده برای حج ۹۹ و تداوم فرآیندها با توجه به شرایط پیش رو

هنوز چند ماهی تا برگزاری حج 99 باقیمانده که کار ثبت نام از حجاجی که سالها چشم انتظار رسیدن نوبت اعزام شان بوده اند از اسفندماه گذشته آغاز شده آن هم در شرایطی که نه تنها کشور ما بلکه 200 کشور دنیا این روزها عرصه جولان ویروس کرونا و شیوع بیماری کووید 19 است.

در این وضعیت برگزاری حج 99 در هاله ای ازابهام است و برای بسیاری از آرزومندان در نوبت حج امسال این سئوال اساسی ایجاد شده که چه کنند؛ دست نگه دارند یا ثبت نام کنند، آنانی که ثبت نام کرده اند چه می شوند ؟

در این رابطه علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت به برخی از این پرسش ها پاسخ داده و می گوید : امیدواریم تا شروع فصل گرما اپیدمی بیماری کووید 19 کاهش یابد اما در عین حال خود را برای شرایط و سناریوهای مختلف آماده کرده ایم .

وی با بیان اینکه اینکه بر اساس تفاهمی که با عربستان امضا نمودیم در سال جاری 87 هزار و 550 نفر اعم از زائر و کارگزار از جمهوری اسلامی ایران به سفر حج اعزام می شوند و در این رابطه کلیه اقدامات مربوط به عقد قراردادهای مسکن ، تغذیه ، تدارکات و نیز مباحث مرتبط با بهداشت ، بیمه و ناوگان حمل و نقلی حجاج انجام و قراردادهای آن منعقد شده است.

 

*در صورت برگزاری حج ،اعزام زائران با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی و سلامتی 

وی تصریح کرد : در صورتی که بحران کرونا خاتمه یابد و تصمیم بر برگزاری حج و اعزام تمامی سهمیه توافقی زائران باشد؛ علاوه بر رعایت شرایط مختلف فنی و عملیاتی ، موضوع را به صورت علمی و کارشناسی بررسی نموده و ضمن انجام معاینات و ارزیابی شرایط استطاعت جسمی افراد ، اعزام زائران انجام می شود.

وی گفت : در این راستا تعاملات با وزارت حج عربستان ادامه دارد وسازمان هم پروتکل های سلامت حجاج از مرحله معاینات ، اعزام ، حمل و نقل ، اسکان ، تغذیه و تدارکات و اعمال مناسک حج را با توجه به اپیدمی ویروس کرونا تهیه و تدوین نموده است.

وی تصریح کرد : جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای اسلامی و همکار در برگزاری حج ، یکی از پیشروترین کشورها در امر حفظ سلامت حجاج است و سالیان دراز با سازماندهی قوی کادر بهداشت و درمان و در اختیار داشتن درمانگاهها و بیمارستان تخصصی و ایجاد شبکه بهداشتی - درمانی که از بدو شکل گیری کاروان ها تا بازگشت از این سفر معنوی همراه حجاج است تجربه و دانش گرانقدری اندوخته است.

 وی عنوان کرد : ایران درسایه این تجربه ، دانش و توان علاوه الگو سازی در عملیات حج برای سایرکشورها ؛ همکاری خوبی هم با وزارتخانه های بهداشت و حج عربستان دارد .

رشیدیان افزود : قوانین و دستورالعملهای بهداشتی ، معاینات قبل از اعزام ، کنترل و رسیدگی به وضعیت سلامت بیماران و افراد پر خطر در طول عملیات حج در شبکه بسته و منحصر به ایرانیان باعث گردیده سلامت حجاج تامین شده و رضایتمندی قابل قبولی هم ایجاد شود .

وی ادامه داد : در شرایط کنونی هم با توجه به همه حساسیت ها و معیارهای دقیق علمی و نیز رعایت شاخص های سازمان بهداشت جهانی و وزارتخانه های بهداشت و درمان هر دو کشور نسبت به تدبیر شرایط و  پیش بینی ها متناسب با آن اقدام می کنیم.

 

*در صورت تداوم بحران کرونا و کاهش سهمیه ؛ افراد پر خطر اعزام نمی شوند

رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه در پاسخ به این سئوال که ممکن است در صورت تداوم بحران کرونا و عدم آمادگی و توانمندی عربستان برای مهیا ساختن شرایط مناسب حضور تمامی حجاج کشورهای اسلامی؛ نسبت به محدودسازی سهمیه ها اقدام کند، گفت : در این صورت بر مبنای برنامه ریزی های انجام شده افرادی که دارای ریسک و دچار بیماری های زمینه ای و مشکلات سنی هستند امسال به این سفر معنوی فرستاده نمی شوند و اعزام شان به سال بعد موکول می شود.

 

*در صورت عدم برگزاری حج؛ تمام ثبت نامی ها ، سال بعد اعزام می شوند

وی در این زمینه که اگر عربستان تصمیم به عدم برگزاری حج بگیرد تکلیف ثبت نامی های امسال از حیث اولویت اعزام و سپرده هایشان چه می شود نیز گفت : در این شرایط به طور قطع اولویت اعزام در سال بعد با زائرینی است که هم اکنون ثبت نام نموده و فرایند ثبت نامشان تکمیل شده است.

 رشیدیان تصریح کرد : از نهم اسفندماه تا کنون حدود 51 هزار نفر از طریق سامانه رزرو اینترنتی ثبت نام نموده اند که در حال حاضر از این تعداد 49 هزار و 596 نفر ثبت نامشان قطعی و نهایی شده است.

وی با بیان اینکه فرآیند ثبت نام همچنان ادامه دارد ، افزود : ارز مورد نیاز حج امسال نیز بر اساس مصوبه دولت با نرخ مصوب تامین شده است که بر اساس ثبت نام قطعی زائران این منابع به حساب های سازمان حج و زیارت در عربستان منتقل و قراردادهای مربوط به مسکن و حمل و نقل درون و برون شهری ،تغذیه و تدارکات و و غیره زائران منعقد می شود.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود : همچنین در قرارداد با طرف های خدمات دهنده عربستانی، بندی با عنوان شرایط فوق العاده و اضطراری دیده شده که در صورت عدم برگزاری حج ، قرارداد مربوط به خدمات به سال بعد منتقل شده و از این ناحیه ضرری متوجه زائرین ما نمی شود.

وی در تشریح این موضوع گفت : به عبارتی در صورت عدم برگزاری حج امسال، سازمان حج و زیارت بجای سرمایه گذاری ریالی به نیابت از این زائرین قراردادهای مسکن و حمل و نقل و تدارکات را با لحاظ شرایط اضطراری در عربستان منعقد کرده و این خدمات در سال بعد برمبنای قراردادهای امسال به زائران ما ارائه می شود و تحولات اقتصاد جهانی و نرخ برابری ارز و ریال و هر گونه افزایشی در نرخ ها متوجه هزینه های اعزام حجاج ما در سال آینده نخواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه عدم تغییر هزینه ارزی صرفاً در صورت عدم برگزاری حج در سال جاری و موکول شدن قراردادها به سال آینده است، افزود : فقط درصد اندکی از هزینه های حجاج همانند عوارض ، ویزا، هواپیما ، سازماندهی و آموزشی ممکن است در سال آتی تغییر کند اما بخش عمده هزینه سفر حج برای زائران ثبت نامی امسال در این صورت ثابت خواهد بود و مشمول افزایشها نمی شود.

 رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه برای آن دسته از افرادی که ثبت نام کرده اند و در صورت عدم برگزاری حج قصد انصراف داشته باشند هم گفت : این افراد می توانند انصراف داده و زائران اولویت های بعدی فراخوان و ثبت نام شده و جایگزین آنها می گردند.

به گفته وی ، در واقع تمامی زائران ثبت نامی امسال در صورت عدم برگزاری حج 99 در سال بعد اعزام می شوند و در صورتی ثبت نام جدید انجام می شود که سهمیه کشورمان بیش از افراد ثبت نامی باشد ، ضمن آنکه هزینه سفر حج ثبت نامی های جدید بر اساس نرخ ارز همان سال محاسبه و اخذ می شود.

مدیر سایت امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.