چهارشنبه 07 آذر 1403
EN

نگارخانه

مشاهده خبر

درحج بايدبه فكرافزايش آبرو وحيثيت تشيع وانقلاب باشيم

  • 02 شهریور 1393
  • 09:01
  • حج تمتع
  • 0 دیدگاه
  • 1045 بازدید
  • Article Rating
درحج بايدبه فكرافزايش آبرو وحيثيت تشيع وانقلاب باشيم

سرپرست حجاج ايراني بر ضرورت حفظ آبروي تشيع و انقلاب اسلامي توسط زائران ايراني تاكيد كرد و اظهار داشت: وقتي كه وارد اجتماع بزرگ حج مي‌شويم بايد به فكر افزايش آبرو و حيثيت تشيع و انقلاب اسلامي باشيم و به گونه اي رفتار نكنيم كه خداي ناكرده موجب سوء استفاده دشمنان شود.

به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج، همايش آموزش متمركز زائران حج تمتع استان تهران با حضور نماينده ولي فقيه درامور حج و زيارت در سالن دوازده هزار نفري استاديوم آزادي برگزار شد.

اين همايش كه با حضور جمع كثيري از زائران اعزامي به حج امسال و مسئولين بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت برگزار گرديد. نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني ضمن تسليت شهادت امام جعفر صادق (ع) به تشريح شرايط حج امسال پرداخته و اظهار داشت: خداوند در اين سفر نوراني و مهم بركاتي را قرار داده كه اين بركات و فوائد به راحتي براي همه مسلمانان قابل دستيابي نيست. از آنجا كه به طو ر معمول تنها يك بار توفيق تشرف به اين سفر براي هر مسلمان ايجاد مي‌شود و چه بسيار افرادي كه تا آخر عمرشان توفيق تشرف به سفر حج را پيدا نمي‌كنند. لذا هر انسان مسلماني كه به اين سفر مشرف مي‌شود بايد سرمايه گذاري و برنامه ريزي مناسبي در اين زمينه انجام دهد تا به همه اهداف اين سفر معنوي دست يابد.

حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر در ادامه به بركات سفر حج با استناد به آيات و روايات اشاره كرده و اظهار داشت: حج مقبول داراي بركات بسياري است كه تا پايان عمر مي‌تواند در زندگي انسان تاثيرگذار باشد.

انس با خدا:

وي يكي از مهمترين بركات سفر نوراني حج را انس و نزديكي به خداوند تبارك و تعالي دانست و اظهار داشت: انسان در طول عمر خود همواره دچار غفلت‌ها و موانعي است كه اجازه نمي‌دهد عشق به خدا را در وجود خود احساس كند. اين سفر زمينه اي ايجاد مي‌كند كه ميهمان خدا شويم و نزديكي به ذات باريتعالي را حس كنيم.

مغفرت و آمرزش:

سرپرست حجاج ايراني افزود: خداوند وعده نموده حاجياني كه حج مقبول انجام يم دهند را مشمول مغفرت خود قرار دهد و مانند روزي كه از مادر متولد مي‌شوند آنان را پاك و پاكيزه نمايد.


خير دنيا و آخرت:

وي افزود: خداوند در اين سفر نوراني خير دنيا و آخرت را به حاجي وعده داده است. صريح روايت است كه هر آنكس كه دوست دارد به خير دنيا و آخرت دست يابد، سراغ حج برود وحج انجام دهد.

وعده بهشت

حجت الاسلام قاضي عسكر يكي ديگر از دستاوردهاي حج مقبول را بهشت دانست و اظهار داشت: خداوند بهشت را در اين سفر نوراني به حاجي وعده مي‌دهد يعني اگر انسان از فرصت‌هاي اين سفر به خوبي بهره گيرد و اعمال خود را درست انجام دهد، خداوند بهشت را به او پاداش مي‌دهد.

استجابت دعا

وي افزود: طبق روايات وقتي حاجي حج مقبول بجاي مي‌آورد، نورانيت خاصي مي‌يابد و تا وقتي كه به گناه آلوده نشده اين نورانيت را اهل عرفان در چهره حاجي مي‌بينند.

آرامش بخش دلها

حج آرام بخش دل‌ها و جان‌ها است و انسان در پرتو نور حق در مكه و مدينه با ياد خدا آرامش مي‌يابد اضطراب‌ها از ميان مي‌رود.

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت لازمه دستيابي به بركات سفر حج را برنامه ريزي و كسب آمادگي براي اين سفر دانست و اظهار داشت: تمام فلسفه حج، دستيابي حاجي به آن اهدافي است كه براي سفر معنوي حج ترسيم شده است. حاجي براي گام نهادن به سفر حج بايد در زمينه‌هاي مختلف كسب آمادگي كند.

آمادگي علمي:

وي افزود: سفري كه حاجي انجام مي‌دهد يك سفر معمولي نيست و با ديگر سفرها تفاوت دارد. شهرمكه و خانه خدا داراي يك پيشينه چند هزار ساله است، تاريخ انبياء، ظهور پيامبر اسلام و رشد و شكوفايي اسلام را در اينجا شكل گرفته. كعبه كانون وحدت مسلمانان است. اجتماع عظيم حج، يك اجتماع ساليانه است كه همه مسلمانان از اقصي نقاط جهان در آنجا گردهم مي‌آيند تا قدرت و وحدت جهان اسلام را به نمايش گذارند و از پرتو حج براي بهبود امور مسلمانان بهره جويند.

سرپرست حجاج ايراني آگاهي از تاريخ مدينه را نيز داراي اهميت بسيار دانسته و اظهار داشت: مدينه منوره اولين مكاني است كه حكومت اسلامي در آن تشكيل شده و مرقد نوراني پيامبر (ص) و فاطمه اطهر (س) مدفن شش تن از ائمه و هزاران تن از صحابه و تابعين و بزرگان اسلام در مدينه قرار دارد.

وي تاكيد كرد: مكه ومدينه داراي تاريخ چند هزار ساله هستند و كسي كه مي‌خواهد به اين دو شهر سفر كند بايد مطالعه كافي در باره آنها داشته باشد.

آقاي قاضي عسكر افزود: از سوي ديگر براي بجا آوردن صحيح اعمال حج نيز مطالعه لازم است. انجام مناسك، آگاهي از اسرار و معارف حج، آداب سفر و آداب معاشرت، آشنايي با ديگر مسلمانان و فرق و مذاهب اسلامي و همه نياز مند مطالعه است. هر انساني كه به حج مشرف مي‌شود اگر از اين آگاهي‌ها برخوردار نباشد نمي‌تواند بهره كافي را از حج ببرد. كسي كه نمي‌داند كه هر ركعت نماز در مسجد الحرام معادل ۱۰۰ هزار ركعت نماز پاداش دارد چگونه مي‌تواند از مناجات و عبادت در مسجدالحرام بهره كافي ببرد.

وي تاكيد كرد: زائر بايد اگاهي خود را با استفاده از امكانات آموزشي نظير كتاب و سي دي و يا سايت‌هاي اينترنتي افزايش دهد. هر انساني كه به سفر حج مي‌رود به هر ميزان آگاهي خود را ارتقاء دهد به همان ميزان نيز مي‌تواند به كمال دست يافته و از فرصت‌هاي حج بهره جويد. لذا بعثه مقام معظم رهبري تلاش نموده تا امكانات لازم براي ارتقاء آگاهي علمي زائران را فراهم نمايد و روحانيوني كه در حج امسال زائران را همراهي مي‌كنند از توانايي‌هاي علمي و عملياتي بالايي برخوردار باشند و با ابزار روز، اطلاعات لازم را در اختيار زائران قراردهند. همچنين نرم افزارها وكتابهاي موجود در سايت بعثه مي‌تواند به ارتقاي علمي زائران كمك كند.

آمادگي روحي:

وي در ادامه به آمادگي روحي حاجي براي سفر حج اشاره كرد و اظهار داشت: كسي كه مي‌خواهد به سفر حج مشرف شود درحالي كه تا قبل از اين سفر، زياد با قرآن مانوس نبوده، با خدا انس زيادي نداشته و در مراسم دعاي كميل و… شركت ننموده و مطالعه و تدبري در اين باره انجام نداده، در مدت يك ماهه سفرحج نمي‌تواند استفاده مناسبي از فرصت‌ها ببرد. لذا از ماهها قبل از سفر بايد مساله آمادگي روحي زائران مدنظر قرار گيرد. اين امر در بحث مقدمات و آداب سفر حج قابل تحقق است. قبل از سفر حج توصيه شده كه فرد مال خود را حلال كند، از كسي كينه اي در دل نداشته باشد و از افراد حلاليت بطلبد، توبه كند زيرا توبه به انسان نورانيت مي‌دهد و بستر را براي بهره برداري از عبادات مهيا مي‌كند. بدين ترتيب فرد خود را از لحاظ روحي براي اين سفر آماده كند تا در انجا كسل نباشد به خواندن قرآن پرداخته و از مناجات و عبادت در حرمين و ارتباط با ديگران لذت ببرد.

آمادگي جسماني

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت آمادگي و توان جسماني مناسب را يكي شرايط براي بهره مندي حاجي از بركات حج دانست و اظهار داشت: با توجه به اين كه هواي شهر‌هاي مكه و مدينه اين روزها به گرمي مي‌گرايد و همچنين با توجه به تخريب هايي كه در اطراف مسجد الحرام ايجاد شده، ممكن است افراد مجبور به پياده در هواي گرم روي شوند كه اين امر نيازمند انجام تمرينات پياده روي در قبل از سفر است تا فرد در هنگام انجام اعمال دچار مشكل نشود. زائران از هم اكنون بايد با ورزش مناسب آمادگي جسمي خود را براي سفر حج افزايش دهند.

آمادگي زندگي جمعي

وي اظهار داشت: انسانها هر كدام داراي عادات و اخلاق مخصوص به خود هستند با توجه به اين كه سفر حج بيش از يك ماه طول مي‌كشد و افرادي كه همسفرند بايد آمادگي زندگي جمعي با ديگران را داشته باشند لذا افراد بايد خود را به صفاتي همچون اخلاق حسنه، حسن خلق، كرامت و بزرگواري مزين نمايند تا سفر براي همگان توام با خاطرات خوب باشد. در روايت آمده است خداوند به كسي كه در سفر حج چند خصلت را نداشته باشد توجه نمي‌كند. يكي از اين خصلت‌ها ورع، حلم، حوصله و صبر است.

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت اظهار داشت: بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت تلاش كرده اند تا امكانات لازم را براي آسايش زائران در شهر‌هاي مكه و مدينه فراهم آورند اما بايد توجه داشت بسياري از كارها نيز از حيطه مجوعه حج و زيارت خارج است زيرا ما در يك كشور خارجي حضور داريم و سعودي‌ها متولي بسياري از برنامه ريزي‌ها و كارها هستند و گاهي ممكن است امكاناتي كه طرف سعودي در نظر گرفته تناسبي با نيازهاي زائر ما نداشته باشد. تا حدامكان و توان خود در راه بهره گيري از بهترين امكانات براي زائران ايراني تلاش مي‌كنيم. لذا حوصله و تدبير و درايت زائران محترم مي‌تواند به انجام بهتر كارها كمك كند.

شرايط جهان اسلام و توصيه هايي به زائران

نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني در بخش ديگري از سخنان خود به شرايط كنوني جهان اسلام و تاثيرات احتمالي آن بر حج امسال اظهار داشت: شرايط كنوني جهان اسلام شرايط خطرناك و شكننده اي است. در سوريه جنايات بسياري از سوي گروه داعش انجام شده و اخيراً ۷۰۰ نفر از يك عشيره را قتل عام كرده اند در عراق نيز هر روز دست به جنايات تازه اي زده و حسينه‌ها و مساجد را تخريب مي‌كنند در افغانستان و پاكستان بحرين، ليبي، تونس، يمن و مصر نيز دشمنان اسلام در حال اختلاف افكني ميان مسلمانان هستند.

وي افزود: ماهواره‌ها و رسانه‌هاي بسياري درحال تبليغ عليه شيعه هستند تا از توسعه ان در جهان جلوگيري كنند. لذا در حج امسال ممكن است بعضي از اين تبليغات سبب واكنش هايي از سوي برخي از افراد عليه ما شود. نكته مهم اين است كه ما در حج به دنبال اختلاف بين شيعه و سني نيستيم. مبادا زائران محترم تحريك شده و سخني گفته يا اقدامي كنند كه موجب گرفتاري و درد سر براي خود و ديگران شوند.

حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر به رعايت حجاب برتر توسط بانوان زائر ايراني تاكيد كرد و افزود: بانوان ايراني همواره الگوي ديگر زنان در جهان هستند و در اين سفر نيز بايد حجاب برتر را به عنوان پوشش خود انتخاب كنند و با توجه به تبليغات سوئي كه صورت گرفته، نسبت به رفتار و حجاب و عبادت خود مراقبت كامل داشته و هنگام بيرون رفتن از هتل‌ها در گروههاي چند نفري و يا همراه با همسر خود باشند.

وي بر ضرورت شركت زائران ايراني در نمازهاي جماعت مسجد الحرام و مسجد النبي تاكيد كرد و افزود: بنابر فتواي امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري و بسياري از مراجع تقليد زائران ايراني سعي كنند كه قبل از اذان در مسجدالحرام يا مسجدالنبي حاضر باشند و در نماز جماعت شركت كنند. لزومي براي استفاده از مهر در هنگام نماز نيست و اين نماز صحيح است.

سرپرست حجاج ايراني بر ضرورت حفظ آبروي تشيع و انقلاب اسلامي توسط زائران ايراني تاكيد كرد و اظهار داشت: وقتي كه وارد اجتماع بزرگ حج مي‌شويم بايد به فكر افزايش آبرو و حيثيت تشيع و انقلاب اسلامي باشيم و به گونه اي رفتار نكنيم كه خداي ناكرده موجب سوء استفاده دشمنان شود. محبان اهل بيت عاشقان نماز، قرآن، دعا و عبادت هستند. زائران ما در هنگام اذان نبايد مشغول بازارگردي باشند زيرا اين گونه رفتارها سبب وهن شيعه است.

وي در زمينه رفتار با برادران ديني ديگر مذاهب اسلامي به حديثي از امام صادق (ع) استناد كرد كه مي‌فرمايد: «كاري كنيد كه ما را دوست داشته باشند و وسيله بغض و كينه نسبت به ما را فراهم نكنيد». دشمنان تشيع تبليغات وسيعي به راه انداخته كه شيعه سب صحابه مي‌كند و كسي كه سب صحابه كند از نظر آنها كافر و واجب القتل است طبق فتواي مقام معظم رهبري و ديگر مراجع عظام تقليد كسي حق ندارد به مقدسات ديگران اهانت كند. خداوند در قرآن مي‌فرمايد حتي به بتهاي مشركان نيز دشنام ندهيد تا مشركان به مقدسات شما اهانت كنند.

آقاي قاضي عسكر در ادامه تاكيد كرد: وقتي وارد اجتماع بزرگ حج مي‌شويم بايد از ظرفيت بالاي آن براي توسعه و معرفي هرچه بهتر و بيشتر مكتب اهل بيت و انقلاب اسلامي در جهان بهره جوييم. با اعمال و رفتار خود، محبت تشيع و اسلام را زنده كنيم.

وي بار ديگر تاكيد كرد كه سياست مجموعه حج و زيارت و بعثه مقام معظم رهبري دور نگه داشتن حج از تنش‌هاي سياسي است و طرفين اين مساله را تاحدودي پذيرفته اند.

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت تصريح كرد: حج را بايد به صورت مشاركتي برگزار كرد و به روش دستوري نمي‌توان كارها را پيش برد. همه بايد به هم كمك كنيم تا مراسم حج مانند گذشته با شكوه هرچه تمام‌تر برگزار شود. مقام معظم رهبري بارها فرموده اند هنگامي كه زائران بعد از اعمال حج از پلكان هواپيما پايين مي‌آيند، احساس شادي و شعف به من دست مي‌دهد كه زائران ما رفتند و با سربلندي حج خود را انجام دادند و برگشتند.

اهميت اطلاع رساني به زائران

وي افزود: در بحث اطلاع رساني نيز روحانيون محترم تلاش كنند تا زائران به بهترين شكل از اين سفر بهره جويند اگر به اين گونه عمل شود، زائران تا پايان عمر خود شيريني اين سفر را احساس خواهد كرد.

آقاي قاضي عسكر بر اهميت شوراهاي فرهنگي و به كارگيري ياوران حجاج و بازرسين افتخاري تاكيد كرد و افزود: در صورت بروز مشكل در هر بخشي شوراي فرهنگي در صدد حل آن برخواهد آمد و در صورت عدم رفع آن، مساله در برنامه ريزيهاي آينده قرار خوادهد گرفت تا راهكار مناسبي براي آن پيدا شود.
به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج، همايش آموزش متمركز زائران حج تمتع استان تهران با حضور نماينده ولي فقيه درامور حج و زيارت در سالن دوازده هزار نفري استاديوم آزادي برگزار شد.

اين همايش كه با حضور جمع كثيري از زائران اعزامي به حج امسال و مسئولين بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت برگزار گرديد. نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني ضمن تسليت شهادت امام جعفر صادق (ع) به تشريح شرايط حج امسال پرداخته و اظهار داشت: خداوند در اين سفر نوراني و مهم بركاتي را قرار داده كه اين بركات و فوائد به راحتي براي همه مسلمانان قابل دستيابي نيست. از آنجا كه به طو ر معمول تنها يك بار توفيق تشرف به اين سفر براي هر مسلمان ايجاد مي‌شود و چه بسيار افرادي كه تا آخر عمرشان توفيق تشرف به سفر حج را پيدا نمي‌كنند. لذا هر انسان مسلماني كه به اين سفر مشرف مي‌شود بايد سرمايه گذاري و برنامه ريزي مناسبي در اين زمينه انجام دهد تا به همه اهداف اين سفر معنوي دست يابد.

حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر در ادامه به بركات سفر حج با استناد به آيات و روايات اشاره كرده و اظهار داشت: حج مقبول داراي بركات بسياري است كه تا پايان عمر مي‌تواند در زندگي انسان تاثيرگذار باشد.

انس با خدا:

وي يكي از مهمترين بركات سفر نوراني حج را انس و نزديكي به خداوند تبارك و تعالي دانست و اظهار داشت: انسان در طول عمر خود همواره دچار غفلت‌ها و موانعي است كه اجازه نمي‌دهد عشق به خدا را در وجود خود احساس كند. اين سفر زمينه اي ايجاد مي‌كند كه ميهمان خدا شويم و نزديكي به ذات باريتعالي را حس كنيم.

مغفرت و آمرزش:

سرپرست حجاج ايراني افزود: خداوند وعده نموده حاجياني كه حج مقبول انجام يم دهند را مشمول مغفرت خود قرار دهد و مانند روزي كه از مادر متولد مي‌شوند آنان را پاك و پاكيزه نمايد.


خير دنيا و آخرت:

وي افزود: خداوند در اين سفر نوراني خير دنيا و آخرت را به حاجي وعده داده است. صريح روايت است كه هر آنكس كه دوست دارد به خير دنيا و آخرت دست يابد، سراغ حج برود وحج انجام دهد.

وعده بهشت

حجت الاسلام قاضي عسكر يكي ديگر از دستاوردهاي حج مقبول را بهشت دانست و اظهار داشت: خداوند بهشت را در اين سفر نوراني به حاجي وعده مي‌دهد يعني اگر انسان از فرصت‌هاي اين سفر به خوبي بهره گيرد و اعمال خود را درست انجام دهد، خداوند بهشت را به او پاداش مي‌دهد.

استجابت دعا

وي افزود: طبق روايات وقتي حاجي حج مقبول بجاي مي‌آورد، نورانيت خاصي مي‌يابد و تا وقتي كه به گناه آلوده نشده اين نورانيت را اهل عرفان در چهره حاجي مي‌بينند.

آرامش بخش دلها

حج آرام بخش دل‌ها و جان‌ها است و انسان در پرتو نور حق در مكه و مدينه با ياد خدا آرامش مي‌يابد اضطراب‌ها از ميان مي‌رود.

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت لازمه دستيابي به بركات سفر حج را برنامه ريزي و كسب آمادگي براي اين سفر دانست و اظهار داشت: تمام فلسفه حج، دستيابي حاجي به آن اهدافي است كه براي سفر معنوي حج ترسيم شده است. حاجي براي گام نهادن به سفر حج بايد در زمينه‌هاي مختلف كسب آمادگي كند.

آمادگي علمي:

وي افزود: سفري كه حاجي انجام مي‌دهد يك سفر معمولي نيست و با ديگر سفرها تفاوت دارد. شهرمكه و خانه خدا داراي يك پيشينه چند هزار ساله است، تاريخ انبياء، ظهور پيامبر اسلام و رشد و شكوفايي اسلام را در اينجا شكل گرفته. كعبه كانون وحدت مسلمانان است. اجتماع عظيم حج، يك اجتماع ساليانه است كه همه مسلمانان از اقصي نقاط جهان در آنجا گردهم مي‌آيند تا قدرت و وحدت جهان اسلام را به نمايش گذارند و از پرتو حج براي بهبود امور مسلمانان بهره جويند.

سرپرست حجاج ايراني آگاهي از تاريخ مدينه را نيز داراي اهميت بسيار دانسته و اظهار داشت: مدينه منوره اولين مكاني است كه حكومت اسلامي در آن تشكيل شده و مرقد نوراني پيامبر (ص) و فاطمه اطهر (س) مدفن شش تن از ائمه و هزاران تن از صحابه و تابعين و بزرگان اسلام در مدينه قرار دارد.

وي تاكيد كرد: مكه ومدينه داراي تاريخ چند هزار ساله هستند و كسي كه مي‌خواهد به اين دو شهر سفر كند بايد مطالعه كافي در باره آنها داشته باشد.

آقاي قاضي عسكر افزود: از سوي ديگر براي بجا آوردن صحيح اعمال حج نيز مطالعه لازم است. انجام مناسك، آگاهي از اسرار و معارف حج، آداب سفر و آداب معاشرت، آشنايي با ديگر مسلمانان و فرق و مذاهب اسلامي و همه نياز مند مطالعه است. هر انساني كه به حج مشرف مي‌شود اگر از اين آگاهي‌ها برخوردار نباشد نمي‌تواند بهره كافي را از حج ببرد. كسي كه نمي‌داند كه هر ركعت نماز در مسجد الحرام معادل ۱۰۰ هزار ركعت نماز پاداش دارد چگونه مي‌تواند از مناجات و عبادت در مسجدالحرام بهره كافي ببرد.

وي تاكيد كرد: زائر بايد اگاهي خود را با استفاده از امكانات آموزشي نظير كتاب و سي دي و يا سايت‌هاي اينترنتي افزايش دهد. هر انساني كه به سفر حج مي‌رود به هر ميزان آگاهي خود را ارتقاء دهد به همان ميزان نيز مي‌تواند به كمال دست يافته و از فرصت‌هاي حج بهره جويد. لذا بعثه مقام معظم رهبري تلاش نموده تا امكانات لازم براي ارتقاء آگاهي علمي زائران را فراهم نمايد و روحانيوني كه در حج امسال زائران را همراهي مي‌كنند از توانايي‌هاي علمي و عملياتي بالايي برخوردار باشند و با ابزار روز، اطلاعات لازم را در اختيار زائران قراردهند. همچنين نرم افزارها وكتابهاي موجود در سايت بعثه مي‌تواند به ارتقاي علمي زائران كمك كند.

آمادگي روحي:

وي در ادامه به آمادگي روحي حاجي براي سفر حج اشاره كرد و اظهار داشت: كسي كه مي‌خواهد به سفر حج مشرف شود درحالي كه تا قبل از اين سفر، زياد با قرآن مانوس نبوده، با خدا انس زيادي نداشته و در مراسم دعاي كميل و… شركت ننموده و مطالعه و تدبري در اين باره انجام نداده، در مدت يك ماهه سفرحج نمي‌تواند استفاده مناسبي از فرصت‌ها ببرد. لذا از ماهها قبل از سفر بايد مساله آمادگي روحي زائران مدنظر قرار گيرد. اين امر در بحث مقدمات و آداب سفر حج قابل تحقق است. قبل از سفر حج توصيه شده كه فرد مال خود را حلال كند، از كسي كينه اي در دل نداشته باشد و از افراد حلاليت بطلبد، توبه كند زيرا توبه به انسان نورانيت مي‌دهد و بستر را براي بهره برداري از عبادات مهيا مي‌كند. بدين ترتيب فرد خود را از لحاظ روحي براي اين سفر آماده كند تا در انجا كسل نباشد به خواندن قرآن پرداخته و از مناجات و عبادت در حرمين و ارتباط با ديگران لذت ببرد.

آمادگي جسماني

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت آمادگي و توان جسماني مناسب را يكي شرايط براي بهره مندي حاجي از بركات حج دانست و اظهار داشت: با توجه به اين كه هواي شهر‌هاي مكه و مدينه اين روزها به گرمي مي‌گرايد و همچنين با توجه به تخريب هايي كه در اطراف مسجد الحرام ايجاد شده، ممكن است افراد مجبور به پياده در هواي گرم روي شوند كه اين امر نيازمند انجام تمرينات پياده روي در قبل از سفر است تا فرد در هنگام انجام اعمال دچار مشكل نشود. زائران از هم اكنون بايد با ورزش مناسب آمادگي جسمي خود را براي سفر حج افزايش دهند.

آمادگي زندگي جمعي

وي اظهار داشت: انسانها هر كدام داراي عادات و اخلاق مخصوص به خود هستند با توجه به اين كه سفر حج بيش از يك ماه طول مي‌كشد و افرادي كه همسفرند بايد آمادگي زندگي جمعي با ديگران را داشته باشند لذا افراد بايد خود را به صفاتي همچون اخلاق حسنه، حسن خلق، كرامت و بزرگواري مزين نمايند تا سفر براي همگان توام با خاطرات خوب باشد. در روايت آمده است خداوند به كسي كه در سفر حج چند خصلت را نداشته باشد توجه نمي‌كند. يكي از اين خصلت‌ها ورع، حلم، حوصله و صبر است.

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت اظهار داشت: بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت تلاش كرده اند تا امكانات لازم را براي آسايش زائران در شهر‌هاي مكه و مدينه فراهم آورند اما بايد توجه داشت بسياري از كارها نيز از حيطه مجوعه حج و زيارت خارج است زيرا ما در يك كشور خارجي حضور داريم و سعودي‌ها متولي بسياري از برنامه ريزي‌ها و كارها هستند و گاهي ممكن است امكاناتي كه طرف سعودي در نظر گرفته تناسبي با نيازهاي زائر ما نداشته باشد. تا حدامكان و توان خود در راه بهره گيري از بهترين امكانات براي زائران ايراني تلاش مي‌كنيم. لذا حوصله و تدبير و درايت زائران محترم مي‌تواند به انجام بهتر كارها كمك كند.

شرايط جهان اسلام و توصيه هايي به زائران

نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني در بخش ديگري از سخنان خود به شرايط كنوني جهان اسلام و تاثيرات احتمالي آن بر حج امسال اظهار داشت: شرايط كنوني جهان اسلام شرايط خطرناك و شكننده اي است. در سوريه جنايات بسياري از سوي گروه داعش انجام شده و اخيراً ۷۰۰ نفر از يك عشيره را قتل عام كرده اند در عراق نيز هر روز دست به جنايات تازه اي زده و حسينه‌ها و مساجد را تخريب مي‌كنند در افغانستان و پاكستان بحرين، ليبي، تونس، يمن و مصر نيز دشمنان اسلام در حال اختلاف افكني ميان مسلمانان هستند.

وي افزود: ماهواره‌ها و رسانه‌هاي بسياري درحال تبليغ عليه شيعه هستند تا از توسعه ان در جهان جلوگيري كنند. لذا در حج امسال ممكن است بعضي از اين تبليغات سبب واكنش هايي از سوي برخي از افراد عليه ما شود. نكته مهم اين است كه ما در حج به دنبال اختلاف بين شيعه و سني نيستيم. مبادا زائران محترم تحريك شده و سخني گفته يا اقدامي كنند كه موجب گرفتاري و درد سر براي خود و ديگران شوند.

حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر به رعايت حجاب برتر توسط بانوان زائر ايراني تاكيد كرد و افزود: بانوان ايراني همواره الگوي ديگر زنان در جهان هستند و در اين سفر نيز بايد حجاب برتر را به عنوان پوشش خود انتخاب كنند و با توجه به تبليغات سوئي كه صورت گرفته، نسبت به رفتار و حجاب و عبادت خود مراقبت كامل داشته و هنگام بيرون رفتن از هتل‌ها در گروههاي چند نفري و يا همراه با همسر خود باشند.

وي بر ضرورت شركت زائران ايراني در نمازهاي جماعت مسجد الحرام و مسجد النبي تاكيد كرد و افزود: بنابر فتواي امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري و بسياري از مراجع تقليد زائران ايراني سعي كنند كه قبل از اذان در مسجدالحرام يا مسجدالنبي حاضر باشند و در نماز جماعت شركت كنند. لزومي براي استفاده از مهر در هنگام نماز نيست و اين نماز صحيح است.

سرپرست حجاج ايراني بر ضرورت حفظ آبروي تشيع و انقلاب اسلامي توسط زائران ايراني تاكيد كرد و اظهار داشت: وقتي كه وارد اجتماع بزرگ حج مي‌شويم بايد به فكر افزايش آبرو و حيثيت تشيع و انقلاب اسلامي باشيم و به گونه اي رفتار نكنيم كه خداي ناكرده موجب سوء استفاده دشمنان شود. محبان اهل بيت عاشقان نماز، قرآن، دعا و عبادت هستند. زائران ما در هنگام اذان نبايد مشغول بازارگردي باشند زيرا اين گونه رفتارها سبب وهن شيعه است.

وي در زمينه رفتار با برادران ديني ديگر مذاهب اسلامي به حديثي از امام صادق (ع) استناد كرد كه مي‌فرمايد: «كاري كنيد كه ما را دوست داشته باشند و وسيله بغض و كينه نسبت به ما را فراهم نكنيد». دشمنان تشيع تبليغات وسيعي به راه انداخته كه شيعه سب صحابه مي‌كند و كسي كه سب صحابه كند از نظر آنها كافر و واجب القتل است طبق فتواي مقام معظم رهبري و ديگر مراجع عظام تقليد كسي حق ندارد به مقدسات ديگران اهانت كند. خداوند در قرآن مي‌فرمايد حتي به بتهاي مشركان نيز دشنام ندهيد تا مشركان به مقدسات شما اهانت كنند.

آقاي قاضي عسكر در ادامه تاكيد كرد: وقتي وارد اجتماع بزرگ حج مي‌شويم بايد از ظرفيت بالاي آن براي توسعه و معرفي هرچه بهتر و بيشتر مكتب اهل بيت و انقلاب اسلامي در جهان بهره جوييم. با اعمال و رفتار خود، محبت تشيع و اسلام را زنده كنيم.

وي بار ديگر تاكيد كرد كه سياست مجموعه حج و زيارت و بعثه مقام معظم رهبري دور نگه داشتن حج از تنش‌هاي سياسي است و طرفين اين مساله را تاحدودي پذيرفته اند.

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت تصريح كرد: حج را بايد به صورت مشاركتي برگزار كرد و به روش دستوري نمي‌توان كارها را پيش برد. همه بايد به هم كمك كنيم تا مراسم حج مانند گذشته با شكوه هرچه تمام‌تر برگزار شود. مقام معظم رهبري بارها فرموده اند هنگامي كه زائران بعد از اعمال حج از پلكان هواپيما پايين مي‌آيند، احساس شادي و شعف به من دست مي‌دهد كه زائران ما رفتند و با سربلندي حج خود را انجام دادند و برگشتند.

اهميت اطلاع رساني به زائران

وي افزود: در بحث اطلاع رساني نيز روحانيون محترم تلاش كنند تا زائران به بهترين شكل از اين سفر بهره جويند اگر به اين گونه عمل شود، زائران تا پايان عمر خود شيريني اين سفر را احساس خواهد كرد.

آقاي قاضي عسكر بر اهميت شوراهاي فرهنگي و به كارگيري ياوران حجاج و بازرسين افتخاري تاكيد كرد و افزود: در صورت بروز مشكل در هر بخشي شوراي فرهنگي در صدد حل آن برخواهد آمد و در صورت عدم رفع آن، مساله در برنامه ريزيهاي آينده قرار خوادهد گرفت تا راهكار مناسبي براي آن پيدا شود.


مدیر سایت امتیاز به خبر :