حضور 60 پزشک زن در حج تمتع امسال/اجرای طرح داوطلبین سلامت در حج 93
معاون حج عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر از حضور 60 پزشک زن در حج تمتع امسال خبر داد و گفت: قصد داریم از وجود پزشکان زن حجاج بصورت داوطلبانه در قالب طرح «داوطلبین سلامت حج تمتع 93» استفاده کنیم.
عادل مقصودینژاد، معاون حج عمره مرکز حج و پزشکی جمعیت هلال احمر در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، از اعزام 280 پزشک و استقرار آنها در محل اقامت حجاج در طول ایام حج تمتع 93 خبر داد.
وی گفت: به علت اجرای طرح انطباق موازین مقدس شرع با امور پزشکی تعداد پزشکان زن را 4 برابر نسبت به سال گذشته افزایش و تعداد آن را به 60 نفر رساندیم.
معاون حج عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر تأکید کرد: این 60 پزشک در محل اقامت حجاج مستقر میشوند و بنابر جمعیتی که در این هتلها مستقر خواهد بود، یک، دو یا سه پزشک زن به هر هتل اختصاص مییابد.
وی با بیان اینکه هر پزشک زن 8 ساعت در شبانه روز به ارائه خدمت میپردازد افزود: بر این اساس ما در هتلها دارای شیفتهای 8 ساعته، 16 ساعته و 24 ساعته پزشکان زن خواهیم بود.
مقصودینژاد همچنین با اشاره به برگزاری آزمون مصاحبه پزشکان زن در روز گذشته گفت: ما پزشکان خود را از 3 گروه انتخاب میکنیم که این گروهها از این قرار هستند. 1. پزشکانی که سابقه حج تمتع را در کارنامه خود دارند 2. پزشکانی که سابقه طبابت در حج عمره دارند و 3. کسانی که سابقه حج ندارند.
وی ادامه داد: روز گذشته پزشکان گروههای دوم و سوم برای مصاحبه مراجعه کردند که حدود 40 تا 50 درصد آنها توانستند نمره قبولی را کسب کنند اما باید اضافه کنم که اولویت ما با کسانی است که سابقه طبابت در حج تمتع را در کارنامه خود دارند چرا که درک بهتری از شرایط و محیط دارند.
معاون حج عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر همچنین به طرح «داوطلبین سلامت حج تمتع 93» اشاره کرد و گفت: قصد داریم در قالب این طرح، پزشکانی که برای حج اعزام میشوند را با اولویت پزشکان زن شناسایی کنیم و اگر آنها تمایل داشتند، به صورت داوطلبانه از خدمات آنها در طول دوران حج برخوردار شویم.
وی در خصوص شیوع ویروس کرونا در عربستان گفت: خوشبختانه تاکنون زائران ایرانی به این ویروس مبتلا نشدهاند همچنین برای کنترل این ویروس با هماهنگی وزارت بهداشت یک استاد تمام و متخصص بیماریهای عفونی مدتی است به عنوان دیدهبان در مکه مستقر شده است.
مقصودینژاد تأکید کرد: در 2 بیمارستانی که در ایام حج در مدینه و مکه برپا میشود، چندین پزشک متخصص حضور خواهند داشت که در مجموع پرسنل این دو بیمارستان حدود 220 نفر خواهد بود.